Fotografie

De beste fototips voor jouw vakantie

July 21, 2016

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Beste tips voor je vakantie foto's

Nu het echt overal zomervakantie is, zullen er ook veel echt op vakantie gaan! Ik blog inmiddels al 3 jaar en heb van alles geschreven wat op jouw vakantie heel goed van pas kan komen. De melkweg fotograferen, met lange sluitertijden experimenteren, of die zee extra blauw vast leggen. Ik deel al mijn tips met je!

Wat neem je mee?

Nu de vakantie bij iedereen zo langzamerhand dichterbij komt, is het als fotograaf weer tijd om te gaan bedenken wat je nu weer allemaal mee gaat slepen. Gaat weer de hele handel mee het vliegtuig in, ga je je een breuk sjouwen twee weken lang, of ga je dit keer voor licht en alleen je compact cameraatje in je zak? Misschien kan ik je hier helpen in te pakken!

Op vakantie, wat neem je mee?

Welke objectieven heb je nodig?

Ik hoor vaak dat mensen het lastig vinden om te bepalen welke lens ze moeten kopen voor welke situatie. Nu kun je van objectieven eigenlijk nooit te veel hebben (al zal je portemonnee hier anders over denken), maar het maakt je keuze natuurlijk wel wat makkelijker als je weet wat je nodig hebt.

OBJECTIEVEN

Betere foto’s maken op vakantie

Je weet intussen wat je mee moet nemen als je op vakantie gaat en je graag wil gaan fotograferen. Maar hoe zorg je nou dat je thuis komt met echt goede platen? Hoe haal je het uiterste uit elke situatie? Lees het hier!

Op vakantie

7 Tips voor de beste landschapsfoto’s

Misschien ga je binnenkort wel op vakantie, en dan wil je natuurlijk ook iets van de prachtige natuur vast leggen. Ik geef je tips hoe je het beste landschappen op de foto kunt zetten!

Beste landschapsfoto's

Het noorderlicht fotograferen

Het is een van de prachtigste natuurverschijnselen die er zijn; Aurora Borealis, oftewel het noorderlicht. Een zeldzaam verschijnsel in noordelijke gebieden, dus áls je het ziet wil je natuurlijk wel voorbereid zijn en er perfecte foto’s van kunnen maken. Wees gerust, ik ga je hier helpen, zodat je zelfs als onervaren fotograaf met mooie foto’s zal thuiskomen!

noorderlicht

Melkweg fotograferen

In veel landen waar minder lichtvervuiling is als in Nederland, heb je kans om de melkweg te zien. Hoe gaaf is het dan om deze op camera vast te kunnen leggen? Ik geef je een stap voor stap guide, waarin ik je precies vertel hoe je je camera moet instellen!

melkweg

Kende jij al deze blogposts al?

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Silke says:

    Oeh, dankjewel voor dit handige lijstje! Ik ga er meteen enkele lezen 🙂

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius