Uncategorized

Ask Marit: Scherpe foto’s op Facebook

January 26, 2017

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

ask-marit-scherpe-fotos

Liselot vroeg hoe je er nou voor kunt zorgen dat je écht scherpe foto’s kunt laten zien op Facebook. Facebook wil namelijk nog wel eens de kwaliteit verslechteren. Ik deel met je hoe ik het doe!

Exporteren

Hoe ik het eigenlijk al jaren doe, is mijn foto’s verkleinen naar 1400 pixels langste zijde. Ik heb veel formaten geprobeerd, en telkens opnieuw een foto geupload. Dit formaat bleek het beste te werken. Als ik een foto upload met dit formaat, blijft mijn foto perfect scherp.

Facebook en retina

Heb je ook gemerkt dat je foto’s op je timeline wel scherp zijn, en je foto’s in je header en profielfoto niet? No worries, dat ligt niet aan jou. Facebook heeft namelijk de timeline al lang geoptimaliseerd naar retina schermen, oftewel; schermen met een hele hoge kwaliteit. De coverfoto’s en profielfoto’s zijn alleen nog niét geoptimaliseerd. Dit zal vast nog wel veranderen in de toekomst, maar voorlopig moet je het dus doen met deze lagere kwaliteit.

Wat kun je dan doen met je cover image?

Wat je kunt proberen is om je cover images precies 2x zo groot als ze moeten zijn te exporteren. De Facebook cover is 828 x 315 pixels, dus je exporteert hem dan 1656 x 630 pixels.

Ik hoor heel graag of het gewerkt heeft!

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Fotomomentje says:

    Ik merk inderdaad ook altijd dat mijn profielfoto’s op Facebook niet scherp zijn! Heel irritant. Ook dit werkte helaas niet.. Dan maar wachten op de update! Toch bedankt voor de tips!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius