Algemeen

Amsterdam Light Festival 2014/2015

December 1, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that
voording
Foto door ackuiperfotografie

Vrijdagavond maakte ik een rondvaart per boot door de Amsterdamse grachten ter ere van de opening van het Amsterdam Light Festival. Een festival dat elk jaar plaats vind, en waarbij allerlei verschillende kunstenaars hun lichtkunstwerken door heel Amsterdam kunnen exposeren. Twee jaar geleden heb ik de wandeltocht gelopen (Illuminade), maar zo vanaf de boot is het toch een hele andere belevenis. Ik nam Anne van ackuiperfotografie mee zodat we elk aan één kant van de boot foto’s konden maken en we zo niets zouden missen.

13IMG_3640

Het thema van dit jaar is ‘A Bright City’. Alle 39 kunstwerken zijn op dit thema gebaseerd. Heel veel kunstwerken zijn interactief, ze reageren op de bezoekers. Zo reageert het kunstwerk dat je meteen al ziet bij het begin van de route, Lightbridge, op beweging vanaf de straat en het water.
5IMG_3435

 

Ook super leuk is Tulip Mania. Lichtgevende tulpen die in de gracht staan, en omhoog komen als mensen op de brug gaan pompen.
9IMG_3556

5
De Circle of Life reageert op mensen die over de brug lopen. Heel gaaf om onderdoor te lopen!

7

Een van de mooiste kunstwerken vond ik Arborescence en Effervescene.  Arboresences is een soort futuristisch mangrovebos in de Herengracht dat fel blauw licht geeft. Een stukje verder op de gracht vind je Effervescene, lichtgevende cirkels in de lucht waar je onderdoor vaart. Heel erg gaaf!

3IMG_3538 4IMG_3599

House Of Cards ligt bij Amsterdam Centraal, leuk om even naar te kijken als je op het station bent! Een levensgroot verlicht kaartenhuis.

Je kunt het Amsterdam Light Festival op verschillende manieren beleven. Je kunt langs kunstwerken lopen, deze route heet Illuminade. De wandeling duurt ongeveer 90 minuten. Vind je dat wat te ver, kun je ook per boot gaan, de Water Colors boottocht. Deze route duurt ongeveer 70 minuten, en je ziet de kunstwerken van heel dichtbij! Een gids verteld van alles over de kunstwerken en je kunt vragen stellen. Ook voor fotografen is deze boottocht leuk, de boot stopt af en toe en je kunt binnen én buiten zitten.

12IMG_3635

Geen zin om een wandeling te maken, dan kun je bij het begin van de route ook al hele gave foto’s maken. Als je op de blauwe brug gaat staan heb je niet eens een statief nodig. Zet je camera op de reling, zoals vele andere fotografen ook doen, en experimenteer met lange sluitertijden!
1IMG_3432  8IMG_3480

Het festival duurt tot 18 januari 2015. Kijk voor meer informatie op www.amsterdamlightfestival.com

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
  1. Yvette Baur says:

    Heel gaaf Marit!

  2. Juudith says:

    echt super gaaf dat je daar bent geweest zeg! echt super mooi zeg! tis dat het niet in de buurt is anders ging ik heen!

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius