Persoonlijk

Achter de schermen: statistieken

September 30, 2014

Ik ben Marit
Mijn missie is om jouw leven als fotograaf leuker en makkelijker maken met behulp van allerlei leuke (gratis) producten. Let's get started :)
TOp categories
Werk aan je foto-edit skills met Lightroom en Photoshop
Instellingen, werken met licht, composities, en meer!
Alles over de verschillende camera-appartuur
Download mijn gratis fotografie e-book
Gimme that

Ik geef jullie een kijkje achter de schermen, hoe bedenk ik dingetjes, hoe voer ik ze uit, en hoe zit het met de statistieken? Kijk verder voor een kijkje achter de schermen van mijn blog!

Ik heb een blogboekje waar ik ik alle dingen in schrijf die ik bedenk, en waar ik mijn posts in bijhoudt. Het is een klein A5 boekje van de HEMA.

1IMG_0547

Links zie je bijvoorbeeld mijn tutorial voor een warm vintage effect, maar dan heel ruw en lelijk uitgeschreven. En rechts wat verschillende posts van een tijdje geleden ingepland!

2IMG_0552

Je ziet dat ik eigenlijk heel ver vooruit werk. Links de planning die ik had gemaakt toen ik op zomervakantie ging, en rechts de planning van nu! Ik schrijf nu meestal zo’n hele maand vooruit, dus nu is alles tot eind oktober al klaar. Dit vind ik fijner werken, zo kan ik gewoon iets schrijven als ik tijd heb en dat er meteen achteraan plannen zodat ik nooit zonder blogposts zit. Het lukt niet altijd hoor, maar ik probeer altijd een aardig rijtje posts in te plannen.
Overigens zie je ook wat een georganiseerde chaos ik ben, haha. Tig keer krassen, wisselen, en weer veranderen.

3IMG_0553

En nog een kleine sneak peek wat er gaat komen!

Statistieken
En dan de statistieken.. Hoe vaak wordt mijn blog eigenlijk bezocht?

Schermafbeelding 2014-09-29 om 13.13.13

Dit schrijf ik de ochtend, dus voor vandaag (voor jullie gisteren) heb ik nog niet zo heel veel bezoekers. Je ziet, het gaat een beetje af en aan. De pieken zijn op dagen dat ik een nieuw artikel ge-upload heb, daarna loopt het langzaam af tot ik weer een nieuw artikel upload. Gemiddeld heb ik per dag zo’n 100 bezoekers en tussen de 300 en 400 views.

Schermafbeelding 2014-09-29 om 13.15.42

En kijk hoe leuk, mijn jaar overzicht in maanden! Vanaf april ging het ineens best flink omhoog. In Juni was er een dip, dat kon ik heel duidelijk merken. Toen was het heel erg mooi weer en ik denk dat het daarmee te maken heeft. Ik merk vaker dat het op dagen met mooi weer rustiger is op mijn blog. Logisch natuurlijk. Augustus was mijn beste maand tot nu toe met 2358 bezoekers en 11.454 views! Terwijl ik vorig jaar oktober begon met 250 bezoekers en 681 bezoekers.

Best bekeken artikelen
Schermafbeelding 2014-09-29 om 13.18.49

Naast de homepage, archief en het about me stukje staat er een artikel héél duidelijk bovenaan. Het artikel ’25 redenen: Waarom je niet met een fotograaf moet daten’. Dit artikel is echt super vaak gedeeld op Facebook en spreekt nog veel mensen dan fotografen aan. Daarnaast staat Lightroom voor dummy’s – minicursus op nummer 2! Verrassend, vond ik. Ik zie ook aan de verwijzingen dat veel mensen via Google bij dit artikel terecht komen. Leuk!

Schermafbeelding 2014-09-29 om 13.21.27

Ook dit groepje scoort erg goed. De dromerige sfeer tutorial was mijn allereerste tutorial die ik schreef! Super leuk dat die dus op nummer 1 staat qua tutorials.

Hoe vinden mensen mijn blog?
De lijst aan verwijzers is erg groot, maar er springen duidelijk wat websites en links bovenuit.

Schermafbeelding 2014-09-29 om 13.23.24

 

Heel veel bokkers! Hoe leuk is dat, mensen komen voor 90% door mijn onderschrift hier terecht, en een aantal via het ‘Bloggers’ topic op Bokt.
De meeste mensen komen op mijn blog via mijn fotografie Facebook en mijn fotografie site staat ook erg hoog. Ook op Girlscene, een forum waar ik ook af en toe wat plaats zitten wat volgers, en een heel aantal volgt mij op Bloglovin’.
Het is echt leuk om af en toe te kijken waar iedereen vandaan komt, soms komen ze van de gekste plekken. Dan sta ik ineens op een of andere chinese site, of op een frans forum. Vreemd. Maar leuk!

Waar komen mensen vandaan?
Dit vind ik altijd zó leuk om te bekijken!

Schermafbeelding 2014-09-29 om 13.26.48

De meeste bezoekers komen uit Nederland, daarna volgt België, en daarna op nummer 3 de VS! Ik snap dat nog steeds niet zo goed, want al mijn blogposts zijn in het Nederlands, dus hoe kunnen ze het volgen? Toch heb ik dit jaar al zo’n 500 mensen uit de VS op mijn blog gehad. Andere leuke landen zijn Cambodja, San Marino, Afghanistan, Azerbeidzjan, Myanmar, de Seychelles (oeh! lucky you), en Macedonië. Ook een flink aantal mensen uit Suriname, die kunnen natuurlijk gewoon Nederlands lezen!
Ik denk dat er ook heel veel Nederlanders op vakantie tussen zitten, want in de zomerperiode kwamen er ineens veel meer mensen uit Frankrijk en Spanje, haha.

De gekste zoektermen
Soms komen mensen op mijn blog door echt de idiootste dingen in te vullen in Google.
‘mhilariusfotografie’ – deze staat bovenaan! Gelukkig maar, ik ben goed te vinden!
‘je foto’s bewerken als een fotoshoot’ – Deze vind ik leuk, haha. Blijkbaar kan dat bij mij! 7 mensen kwamen daardoor op mijn blog.
‘leuke foto’s om hoofden op te photoshoppen’ – Euuuh. Heb ik die? :’)
‘verschil vlindertuin en botanische vlindertuin’ – Jaja, stiekem ben ik botanicus en weet ik alles over vlinders en vlindertuinen.
‘stand van de ogen bij een kind’ – Ik heb echt geen idee waarom dit bij mij terecht komt.
‘hoe moet je van een paard af’ – HAHA hier moest ik toch echt even om lachen, hahaha. Je bent wel echt in de laatste fase van wanhoop beland als je gaat googlen hoe je ooit weer van je paard af komt en dan nog op mijn blog uit komt ook.
‘niels van der laan vriendin’ – Oeh. Wie is Niels van der Laan?

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om op deze manier een kijkje achter de schermen te krijgen!

 

Add a comment
+ show Comments
- Hide Comments
 1. Suzanne says:

  Haha hilarisch die zoekwoorden van google.
  Hoe kan je die trouwens zien? Ik kan enkel zien via welke websites ze komen via een piwik plug in. Maar geen zoekwoorden.
  Ben wel benieuwd 🙂

 2. Haha leuk artikel! En die zoektermen :’) Kan je dit soort statistieken alleen via wordpress bekijken?

 3. chanelart says:

  Wat leuk om te zien!
  En die zoektermen zijn echt hilarisch, haha!

 4. Leuk om eens in de stats van een ander te kijken 🙂

 5. Hahaha, geweldig hoe ze zo via random zoektermen toch bij je blog uitkomen!
  Erg leuk om deze post te lezen :).

 6. Marieke says:

  Ahh sneak preview!! 50 mm lens. Heb er een, maar nog weinig gebruikt. Dus ben benieuwd!

 7. Renee says:

  Wat voor plugin gebruik je voor het weergeven van de statistieken op wordpress?

Laat een reactie achter!

waar wil jij meer over leren?

Lightroom

Photoshop

Camera apparatuur

Fotografie tips

Ondernemen

presets

Bewerk je foto's met Lightroom presets

Lukt het je maar niet je foto's snel te bewerken hoe jij het wilt? Daar heb ik presets voor ontwikkeld! Al meer dan 5000+ gebruiken ze met heel veel liefde.

BEKIJK DE PRESETS
basiscursus fotografie

Let's Focus Fotografie Academy

Leer je camera zelf instellen, met tegenlicht werken, mooie composities maken, en alles wat je verder nog over fotografie moet weten. De meest uitgebreide online fotografiecursus die er is!

lees meer

TOP PRODUCTEN UIT DE SHOP

The Secrets: al mijn Photoshop geheimen

Magische foto's maken is best lastig. Zeker omdat het grootste deel in de nabewerking moet gebeuren. Ik laat je alles zien!

bekijk cursus

Gratis personal branding mini cursus

Meer klanten binnen halen en zorgen dat je huidige klanten ook echt blijven hangen? Personal brandig is the way to go!

bekijk cursus

Posing guide voor familie fotoshoots

Spontane foto's maken van families... Je bent niet de enige fotograaf die hier een paniekaanval van krijgt. Maar het kan!

bekijk ebook

VERBETER JE LIGHTROOM WORKFLOW

De Killer Lightroom Workflow Workshop

Je hele fotoshoot editen in een uur of 2, en dan op die 'verzenden' knop drukken. Het is mogelijk!

Show me the ways

gratis download

Fotografie voor beginners

We gaan ons richten op de 3 basisinstellingen waarmee jij een mooie foto maakt. De ISO, sluitertijd en diafragma. De basis die jij nodig hebt om een betere fotograaf te worden!

gratis download

Light & airy preset

Probeer gratis een preset uit om te kijken of het werken met presets iets voor jou is. Je ontvangt er een instructievideo bij! Nog vragen? Je mag me altijd een berichtje sturen!

DOWNLOAD

DOWNLOAD

Schrijf je in voor Let's Update!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe lanceringen, leuke acties of om gewoon meer te leren over fotografie!

Uiteraard kun je je op ieder moment weer afmelden (maar dat wil je vast niet ;))

Schrijf je direct in, helemaal gratis!

Instagram

Op Instagram deel ik fotografie tips, behind the scenes beelden en persoonlijke verhalen.

@marit.hilarius